Drage filmadžije,

Sa radošću objavljujemo da će prvi Festival budućih filmova '21 biti održan 15. decembra u Beogradu!

Festival budućih filmova je festival video-prezentacija filmova i tv serija u razvoju. Festival je podržan od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Službeni deo sadrži takmičarski program podeljen u dve sekcije, profesionalnu i školsko-studentsku, na njemu će se predstaviti audiovizuelne prezentacije projekata i dodeliti nagrade.

Pored takmičarskog programa biće organizovani susreti sa zainteresovanim saradničkim kompanijama (produkcijskim kućama, distributerskim kućama, svetskim prodavcima), kao i sa medijima.

Prijavljivanje je online do 8. 12.2021 u 24.00, prve godine - besplatno!

Takmičarski program u bioskopu Roda - Art Vista - koja je Partner Festivala, 15. 12. 2021.

Festival će imati i online verziju na futurefilmsfestival.com.

Festival će imati i revijalno izdanje - Noć budućih filmova, putujuću reviju na kojoj će se prikazivati video prezentacije projekata - filmova i tv serija, a koje će se uvek završavati glasanjem publike i nagradama za publiku. Rezultati glasanja će se redovno objavljivati na zvaničnoj stranici Festivala.

Uvereni smo da je Festival budućih filmova izuzetna prilika za promociju autora i njihovih projekata, kao i produkcijskih kuća i filmskih škola i predstavljanje kako široj publici i javnosti, tako i stručnoj javnosti, potencijalnim ko-producentima, agentima, saradnicima na plasmanu...

Projekti koje žiri i publika proceni kao najbolje - biće nagrađeni i nagrade će se dodeliti u sklopu večeri takmičarskog programa. O nagradama, članovima žirija i gostima uskoro detaljne informacije na futurefilmsfestival.com.

Branislav Jević, direktor festivala